7th International Conference on Nonviolent Resistance

Het ‘Systemisches Institut für Neue Autorität’, vertegenwoordigd door Martin Lemme, Bruno Körner en Arist von Schlippe,  organiseert de 7th International Conference on Non Violent Resistance
met als thema:

‘The wisdom of presence and nonviolent resistance,
building bridges in uncertain times’

Het belooft een boeiend en gevarieerd 3-daags congres te worden. Haim Omer heeft besloten weer live aanwezig te zijn! Daarnaast een keur aan interessante sprekers uit Israël, Engeland en Duitsland. En bij de rijke schakering van ruim 50 workshops zijn Nederland en Vlaanderen goed vertegenwoordigd. Bijzonder zijn ook bijdragen van de NGO’s Combatants for Peace, The Parents Circle en Holy Land Trust uit Israël en Ferien vom Krieg uit Duitsland. De voordrachten zullen ongeveer fifty-fifty in Duits en Engels zijn. Daarbij worden alle keynotes en een deel van de workshops simultaan vertaald, dus alles is goed toegankelijk.

De locatie is meer dan passend: in de prachtige oude stad Osnabrück wordt volgend jaar gevierd dat daar 375 jaar geleden 30 jarige Oorlog is beëindigt, niet met geweld maar met onderhandelingen! Het was de eerste keer in de geschiedenis dat in Europa werd ingezet op het principe van ‘recht voor macht’. Er zal enige uitwisseling zijn tussen het congres en de herdenkingsactiviteiten van dit vredesproces.

Voor concrete informatie over het programma en voor inschrijving, zie: www.nvr2023.com

Aanmelden
18 mei 2023
Osnabrück, Duitsland