Informatie over ons Corona beleid

We wensen u en uw dierbaren veel moed, gezondheid en solidariteit toe in deze moeilijke omstandigheden.

Wij hebben in het Lorentzhuis conform de actuele GGZ richtlijnen samen het volgende besluit genomen:

 

Voor wat betreft de praktijk:

Het Lorentzhuis streeft ernaar om het risico op besmetting met het corona virus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen en tegelijkertijd de cliënten de behandeling te bieden die ze nodig hebben. Iedere behandelaar probeert hierin samen met de cliënt en zijn naasten de best passende vorm te vinden. Dit kan betekenen dat de afspraken in het Lorentzhuis kunnen plaatsvinden of dat deze (in overleg) worden vervangen door (beeld)bellen.

Zowel de behandelaar als cliënt(en) moet(en) hier mee akkoord zijn en in ieder geval vrij zijn van symptomen; geen verkoudheid en/of griepverschijnselen (loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging). Daarnaast moet iedereen te allen tijden de regel van anderhalve meter afstand in acht nemen.

Als u hier vragen over heeft, kunt u contact opnemen met uw behandelaar.

Om ieders veiligheid te waarborgen is het dragen van een mondkapje voor iedereen (vanaf 12 jaar) bij het betreden van het Lorentzhuis en tijdens het lopen in het pand verplicht.

Voor wat betreft de opleidingen:

  • De lopende opleiding Systeem Therapeutisch Werker en de Intensieve Opleiding Systeemtherapie 2019 en 2020 worden sinds september 2020 voortgezet op een andere grotere locatie waar de anderhalve meter afstand gewaarborgd blijft.
  • De Intensieve Opleiding Systeemtherapie startend in januari 2021 zal tenzij er een landelijke lockdown komt live plaatsvinden.
  • De studiedag met Monica McGoldrick wordt verplaatst naar juni 2021. Deelnemers hebben hier reeds bericht over ontvangen.
  • Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Lorentzhuis of mailen naar: info@lorentzhuis.nl