< Terug naar over ons

Herman Delpeut

psychiater, psychotherapeut, systeemtherapeut

Lorentzhuis gezinnen & relaties

Herman Delpeut werkt sinds 2000 als psychiater/systeemtherapeut in het Lorentzhuis. In zijn therapieën (individueel, partnerrelatie-therapie en gezinstherapie) wordt aandacht besteed aan het brede verband waarin mensen zich bewegen zoals de persoonlijke geschiedenis, de familiegeschiedenis en de patronen die ontstaan in de relaties met anderen.

BIG nr. psychiater 39020605001, BIG nr. psychotherapeut 09020605016

Wachttijd

NB. Per augustus 2021 is de praktijk gesloten in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

 

Het doel van de therapie is om samen patronen te ontdekken, nieuwe verbanden te leggen en oplossingen te zoeken die zoveel als mogelijk aansluiten bij de belevingswereld van de cliënt. Onder andere vanuit zijn brede ervaring als tropenarts, huisarts en in de sociale psychiatrie maakt hij als dat nodig is gebruik van een biologische benadering, bijvoorbeeld in de vorm van medicatie of aanvullende onderzoeken. Deze interventie wordt altijd in een breder, therapeutisch, kader geplaatst.

Herman Delpeut werkt vooral met cliënten in de leeftijdscategorie vanaf de jong volwassenen tot en met de derde levensfase. Naast zijn praktijk in het Lorentzhuis is hij opleider en supervisor bij de NVRG (Ned. Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie).

NB. Per augustus 2021 is de praktijk gesloten in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.