< Terug naar over ons

Justine van Lawick

klinisch psycholoog, psychotherapeut, systeemtherapeut

Lorentzhuis gezinnen & relaties

Justine van Lawick is een van de oprichters van het Lorentzhuis. Zij is BIG- geregistreerd klinisch psycholoog, psychotherapeut en opleider van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG).

BIG nr. klinisch psycholoog 89025808425, psychotherapeut 19025808416

Wachttijd

NB. Per 1 juli 2022 is haar praktijk gesloten in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

 

 

Zij werkte in de volwassenenpsychiatrie en kinderpsychiatrie. Van het begin af aan werkt ze met families, relaties en andere samenlevingsverbanden om problemen die volwassenen en kinderen ervaren samen op te lossen. Zij heeft zich gespecialiseerd in het werken met geweldsproblematiek in families. Ook wanneer conflicten regelmatig uit de hand lopen kunnen mensen toch nog veel om elkaar geven en daarin ligt de kracht die nodig is om er samen uit te komen. De laatste jaren is zij bezig met het project ‘Kinderen uit de Knel’ voor ouders die verstrikt zijn geraakt in een conflict scheiding, hun kinderen en hun netwerk.Justine ziet therapie als een samenwerkingsproces van therapeut en cliënten: samen onderzoeken welke zorgen er zijn, welke veranderingen gewenst worden en wat de meest passende weg is om tot die verandering te komen. In dit proces zet zij haar kennis en ervaring zo goed mogelijk in. Er is natuurlijk geen eenduidig succes-model voor relaties en het opvoeden van kinderen. Elke keer moet opnieuw ontdekt worden wat werkt bij dit kind, deze mensen, deze relatie in deze cultuur.

Het accent van haar werkzaamheden ligt nu op overdracht van kennis en ervaring, zij geeft veel supervisie, leertherapie en opleiding en verzorgt trainingen, voordrachten en workshops in binnen- en buitenland. Zij publiceerde over vele onderwerpen, zie hiervoor de rubriek publicaties.

Zij heeft geen contracten met ziektekostenverzekeraars of gemeente.