< Terug naar over ons

Saskia van Deursen

kinder -en jeugdpsychiater, psychotherapeut, systeemtherapeut

Lorentzhuis gezinnen & relaties | Jong Lorentz kinderen & jeugd

Saskia werkt sinds 2001 in het Lorentzhuis. Tot maart 2003 combineerde zij haar eigen praktijk met haar baan bij de Bascule (academisch centrum voor kinder-en jeugdpsychiatrie) waar zij vanaf 1999 werkte.

BIG-nr. kinder -en jeugdpsychiater 39020620201, BIG-nr. psychotherapeut 09020620216

 

Wachttijd

NB. Per 1 juli 2022 is haar praktijk gesloten in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Zij zal voorlopig nog wel leertherapieën en supervisies blijven doen.

 

 

Ze voltooide in 1989 haar opleiding tot kinder-en jeugdpsychiater in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam waarna ze tot 1999 werkte in de Riagg Zuid-Oost te Amsterdam.

Zij heeft veel ervaring opgedaan met onderwijs geven aan jonge dokters en psychiaters in opleiding.

Geregeld geeft zij workshops  voor professionals, waarbij haar belangstelling ligt op de hoogst persoonlijke kwaliteiten van professionals, hoe die te verbeteren en hoe onder meer improvisatie-en mindfulness-principes professionals van dienst kunnen zijn.

In haar praktijk voor kinderen van 0-23 jaar en hun ouders, is Saskia een algemeen kinderpsychiater. Zij is dus niet specialist op één terrein. Ze heeft meer dan gemiddeld ervaring in het werken met gezinnen en hun ouders die getroffen zijn door een traumatische gebeurtenis, en/ of waar kinderen last hebben van autismespectrum-en/of ADHD-problematiek.  Ze heeft  oog voor de krachten en hulpbronnen van verzorgers of betrokkenen rondom de jeugdige of het kind. In geval van een chronische ziekte of handicap is er naast behandeling ook aandacht voor de betekenis hiervan voor belangrijke betrokkenen (zoals ouders, broers en zusters, familie, vrienden of leerkrachten en klasgenoten).

Indien daarvoor toestemming wordt gegeven zal zij zoveel mogelijk de samenwerking opzoeken met  belangrijke betrokkenen rondom het kind; zoals het gezin en de school. Indien gewenst, mogelijk en nuttig komt zij op de school of op visite bij de clienten thuis.  Een belangrijk motto in haar werk is: ”Met z’n allen, met gebruik van en respect voor ieders specifieke unieke ervaring en deskundigheid, kom je altijd verder dan ieder apart”.

Saskia van Deursen is lid van de  Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, de Federatie Medisch Specialisten en de Vereninging EMDR Nederland. Zij is erkend supervisor, leersupervisor en leertherapeut voor de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie, Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie en Vereniging Kinder -en Jeugd Psychotherapie.

Zij heeft contracten met de Gemeente Haarlem, Zandvoort, Heemstede, Bloemendaal, Aerdenhout, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, IJmuiden., Achmea, VGZ, CZ/Ohra/Delta Lloyd, De Friesland, Multizorg, DWS

Systeemtherapeut NVRG