Herman Delpeut

Herman Delpeut maakt sinds 2000 deel uit van het Lorentzhuis team in Haarlem. Hij is psychiater, psychotherapeut en systeemtherapeut en lid van het opleidersteam in het Lorentzhuis.

Voorheen was Herman  o.a.  voorzitter van de sectie psychiatrie van de NVRG en maakte deel uit van de ‘Kolibries’, een platform van NVRG leden van diverse culturele afkomst die het belangrijk vinden om binnen de GGZ het weerbarstige thema van de culturele diversiteit onder de aandacht te brengen.

Professioneel  heeft hij  een somatische achtergrond en was algemeen tropenarts in Guiné Bissau. Terug in Nederland werd hij  huisarts en als huisarts in een grote GGZ-instelling rolde hij de psychiatrie in. Hij heeft zich met verschillende doelgroepen in de psychiatrie bezig gehouden zoals migranten, doven en slechthorenden en de ouder-wordende-mens. Het hanteren van verschillen  en loyaliteiten en verbondenheid zijn vanzelfsprekende uitgangspunten in zijn werk. Zich bekwamen in de Systeemtherapie was dan ook een logische stap.

Inmiddels zijn de kinderen uitgevlogen en kleinkinderen ingevlogen. De clichés over kleinkinderen blijken te kloppen en met veel plezier neemt hij oppastaken op zich.