Jong Lorentz

Welkom bij Jong Lorentz, praktijk voor kinder- en jeugd psychodiagnostiek en psychotherapie van 0 tot en met 18 (elke therapeut afzonderlijk heeft een aparte leeftijdsgrens). Waar onze Lorentzhuis-collega’s de focus leggen op de interacties en de communicatie tussen mensen en niet op het individu, richten wij ons in eerste instantie op het kind of de jongere. Evenals onze collega’s zijn wij echter van mening dat het belangrijk is om samen te werken met de mensen die voor het kind of de jongere belangrijk zijn, zoals ouders en leerkrachten. Het “systeem” om het kind of de jongere heen betrekken wij daarom graag bij de diagnostiek en behandeling.

Ieder van ons voert een zelfstandige praktijk en is verantwoordelijk voor zijn/haar cliëntenbestand en bedrijfsvoering. Onze achtergrond en opleiding zijn verschillend, maar alle acht hebben we een brede en diverse ervaring in het werken met kinderen en jongeren. Door de onderlinge samenwerking kunnen wij meer kwaliteit en diversiteit in de behandeling bieden.

Direct naar ons aanbod

Adriaan Kievit

klinisch psycholoog, kinder-jeugd-neuropsycholoog

Alle medewerkers

Hoe werkt het?

Ouders en jongeren kunnen contact opnemen met het secretariaat om aan te melden. Voor de bekostiging van de zorg is een verwijzing of beschikking nodig die kan worden aangevraagd bij de huisarts, een medisch specialist, het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw regio of de Jeugd en Gezinsbeschermers.

Lees meer

Bij welke vragen en problemen?

Kinderen en jongeren en hun ouders die vastlopen in hun ontwikkeling zijn welkom bij Jong Lorentz. Stemmingsproblemen, gedragsproblemen, traumaverwerking enz. Het gaat bij ons om het bekijken van problemen in samenhang met elkaar en in samenhang met de context. Iedere praktijkhouder heeft zijn eigen expertise, zie hiervoor de tekst onder de namen van de medewerkers. Ook welke leeftijden we mee werken is per praktijkhouder verschillend.

Omdenken:

Ruben (4) “ik heb vandaag als laatste gewonnen.”

Specialistisch aanbod

Diagnostisch onderzoek wordt verricht als wordt ingeschat dat het voor de start van een behandeling en voor het oplossen van het probleem zinvol is om meer te weten over het functioneren van het kind. Middels diagnostisch onderzoek wordt getracht om de vraag “wat is er aan de hand?” te beantwoorden....

Lees meer

Ieder mens heeft een uniek brein, dat zich gevormd heeft en zich ontwikkelt door de combinatie van aanleg en alles wat het leert en meemaakt. Op elk moment van ons leven gebruiken we ons brein, onze hersenen, om te denken, praten, bewegen, kijken, luisteren enzovoort. Hoe onze hersenen werken, wat z...

Lees meer

Angsten, boosheid, ruzie maken, sombere buien, problemen met leeftijdsgenootjes, onzekerheid verdriet en lichamelijke klachten die medisch niet verklaard kunnen worden komen bij ieder kind voor en maken deel uit van de normale ontwikkeling.

Lees meer

Dramatherapie is een vorm van creatieve therapie waarbij dramatische middelen worden gebruikt: improviserend spel, bewegingsexpressie, poppenspel, maar ook gedichten, verhalen, schminken en kostumering. D.m.v. spel wordt in de therapie geoefend met nieuwe vaardigheden en kunnen gebeurtenissen worden...

Lees meer

Vaak is de start van het leven niet zo eenvoudig voor ouders en kinderen. Zwangerschap, geboorte en de start van het ouderschap stellen ouders en kinderen voor nieuwe vragen en gaan gepaard met grote veranderingen. Baby’s en peuters kunnen symptomen ontwikkelen zoals overmatig huilen, ze kunnen onru...

Lees meer

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan.

Pippi Langkous

Hoe kan ik me aanmelden?

Ouders en jongeren kunnen contact opnemen met het secretariaat om aan te melden. Van maandag t/m donderdag van 10-12 uur is het secretariaat van het Lorentzhuis bereikbaar op telefoonnummer 023-5310346.

Aanmelden

Veelgestelde vragen

Kan ik kiezen bij wie ik in therapie wil?
U kunt uw voorkeur voor een therapeut altijd aangeven. Dit kan de wachttijd beïnvloeden.

Bekijk alle veelgestelde vragen