Opleidingen, supervisie, leertherapie en consultatie

Het Lorentzhuis verzorgt diverse opleidingen gericht op systemisch werken evenals de mogelijkheid tot het volgen van supervisie of leertherapie. Daarnaast zijn wij beschikbaar voor het geven van consultatie aan collega’s en teams en kunt u contact met ons opnemen voor ‘scholing-op-maat’ in uw eigen instelling.

Studiedag

Opleidingen

Het Lorentzhuis biedt een ruim aanbod aan opleidingen en cursussen op het gebied van systeemtherapie. Gedurende het hele jaar kun je je bij ons aanmelden voor onderstaande opleidingen.

Twee jaar

Deze 2-jarige intensieve opleiding omvat 212 uur theoretische scholing en één supervisiereeks.

Met deze opleiding legt de cursist een belangrijke basis voor het traject tot NVRG-erkend systeemtherapeut

Voor informatie over accreditatie, vooropleidingseisen, doelgroep en de inhoud va...

Lees meer

Eén jaar

Deze 1-jarige opleiding omvat 100 uur theoretische scholing en één supervisiereeks.

De systeemtherapeutisch werker wordt opgeleid als een generalist met een systeemtheoretisch referentiekader.

Voor informatie over accreditatie, vooropleidingseisen, doelgroep en de inhoud van de ople...

Lees meer

40 uur / 6 lesdagen

In deze specialistische cursus staat de methode ‘geweldloos verzet in gezinnen’ centraal: een bewezen effectieve behandeling voor ouders/opvoeders van jongeren die gewelddadig of zelfdestructief gedrag vertonen. Daarnaast besteden we aandacht aan ‘verbindend gezag ®:
een n...

Lees meer

Incompany (3 of 6 dagen)

Hulpverleners die werken met mensen met psychopathologie hebben vaak onvoldoende oog voor escalaties en geweldsdynamieken. Hulpverleners die werken met geweld hebben vaak onvoldoende oog voor psychopathologie. Het gaat hier om complexe problematiek waarvoor een systemische visie en aanpak onontbe...

Lees meer

40 uur

EFT heeft als doel het vergroten van de mogelijke reacties op elkaar, het reorganiseren van de emotionele reacties, het veranderen van de interactionele posities ten opzichte van elkaar en het creëren van een veilige binding tussen de partners. Cursisten leren complexe partnerrelatieproblematiek...

Lees meer

40 uur / 6 lesdagen. 7e dag optioneel.

Deze specialistische cursus is bedoeld voor professionals die, werkzaam in het sociale domein, de (geestelijke-) gezondheidszorg en het openbaar bestuur, consultatie en advies geven bij complexe organisatie- en samenwerkingsvraagstukken. Deelnemers aan de cursus leren om vanuit een systeemtheoret...

Lees meer

18 uur/ 3 lesdagen

In deze 3-daagse nascholing: Wat te doen met de baby?: Infant Mental Health binnen het werken met systemen, wordt aandacht besteed aan systemisch werken in gezinnen met hele jonge kinderen, startend vanaf de zwangerschap t/m het 5e levensjaar.

Voor informatie over accreditatie en de inhoud...

Lees meer

Supervisie & leertherapie

Supervisie is een erkende leermethode waarbij ‘reflectie’ en ‘leren’ de sleutelwoorden zijn. Supervisie helpt beginnende beroepsbeoefenaren bij hun persoonlijke ontwikkeling en ervaren werkers hun professionele standaard te handhaven. Het verhoogt hun effectiviteit en vermindert de kans dat het werk op den duur leidt tot spanningen en burn-out.

Lees meer

Consultatie

Het team is ook beschikbaar voor het geven van consultatie aan collega’s en teams, zowel op locatie als in het Lorentzhuis.
Voor informatie:

Lees meer