< Terug naar over ons

Annemarijn Boersma

kinder-en jeugdpsychiater, systeemtherapeut

Lorentzhuis gezinnen & relaties | Jong Lorentz kinderen & jeugd

Annemarijn Boersma is kinder- en jeugdpsychiater, systeemtherapeut en heeft een EMDR certificaat met aantekening kind en jeugd. Zij volgde haar opleiding tot psychiater in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en deed de vervolgopleiding tot kinder- en jeugdpsychiater bij de Bascule, Academisch Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie in Amsterdam.

BIG nr. kinder-en jeugdpsychiater BIG 59065106301

Wachttijd

Annemarijn heeft een aanmeldingsstop voor onbepaalde tijd

 

Daarna werkte zij enige tijd op een algemene polikliniek in de GGZ bij Psygro waar zij kinderen, jeugdigen en gezinnen met uiteenlopende problematiek behandelde en startte in 2016 haar eigen praktijk bij het Lorentzhuis. Ook hier ontwikkelt zij zich in de breedte, wel heeft zij iets meer dan gemiddeld affiniteit en ervaring met ADHD-, autismespectrum- en internaliserende problematiek zoals depressie en angst.

Oog voor de context en een goede samenwerking vindt zij essentieel; samen onderzoeken welke zorgen en veranderwensen er zijn en ook stil staan bij welke betekenis dit heeft voor betrokkenen en welke krachten er zijn. Zij kijkt verder dan alleen symptomen en een “diagnose”, zonder dat zij daarbij het belang van goede diagnostiek uit het oog verliest. Zij houdt hierbij korte lijnen met bv school, collega’s en andere hulpbronnen (uiteraard alleen met toestemming).

In gezins-en relatiebehandelingen zoekt zij graag samen naar wegen om destructieve patronen te doorbreken en op een andere manier met elkaar te leren communiceren waardoor er weer meer verbinding met elkaar gevoeld kan worden. Dit doet zij vanuit een vriendelijke, laagdrempelige en open houding waarbij ze probeert een veilige werkrelatie op te bouwen met ruimte voor feedback.

Annemarijn heeft op dit moment alleen contracten met de gemeenten Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Heemskerk, Velsen, IJmuiden, Beverwijk.

Haar praktijkdagen zijn maandag en donderdag.