< Terug naar over ons

Flora van Grinsven

klinisch psycholoog, systeemtherapeut

Lorentzhuis gezinnen & relaties | Jong Lorentz kinderen & jeugd

Flora van Grinsven is klinisch psycholoog en psychotherapeut en sinds 1998 relatie- en gezinstherapeut. Tevens is zij deskundig op het gebeid van de ontwikkeling van het zeer jonge kind en opleider/supervisor bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) en de vereniging voor kinder en jeugdpsychotherapeuten (VKJP). Flora heeft lange tijd in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt, de laatste jaren bij het Kinder- en jeugdtraumacentrum in Haarlem.

BIG nr. psychotherapeut 99051313316 (psychotherapie)

BIG nr. klinisch psycholoog 79051313325 systeemtherapeut

Wachttijd

Flora heeft momenteel een aanmeldingsstop.

 

 

Haar specialismen zijn het zeer jonge kind (baby’s, peuters en kleuters), het ouder- en partnerschap, traumaklachten bij kinderen, adoptie en hechting en complexe echtscheidingen. Ook heeft ze ruime ervaring met andere leeftijdsgroepen  en andere problemen. Bij de behandeling betrekt ze de gezinsleden en belangrijke anderen, omdat ze er van uit gaat dat een kind altijd in een context opgroeit die invloed heeft op dat kind en andersom. Door samen met het kind of de jongere en de omgeving te zoeken naar mogelijkheden en wensen voor verandering kan er aan vastgelopen patronen gewerkt worden. Uitgangspunt is met humor, relativeringsvermogen en zonder te oordelen met clienten te onderzoeken hoe ze op een andere manier naar hun problemen en hun mogelijkheden kunnen gaan kijken en deze op een andere manier kunnen benaderen. Het doel is zoveel mogelijk weer een gezonde ontwikkeling op gang te helpen.

Flora heeft voor de jeugdzorg (tot 18 jaar) contracten bij de gemeenten Haarlem, Zandvoort, Beverwijk, Heemskerk, Heemstede, Bloemendaal, Velsen en Haarlemmermeer.

Voor de volwassenenzorg heeft Flora een contract met Zilveren Kruis.