< Terug naar over ons

Jeroen Wierstra

gezins- en relatietherapeut / systeemtherapeut / vaktherapeut (drama)

Lorentzhuis gezinnen & relaties

Jeroen Wierstra werkt, als systeemtherapeut met koppels, gezinnen en families. In zijn therapie staat samenwerking en gelijkwaardigheid centraal. Een belangrijke waarde binnen zijn werk is het creëren van een situatie die spannend maar tevens veilig genoeg is om het met elkaar te kunnen hebben over dingen die soms moeilijk (of zelfs helemaal niet) bespreekbaar zijn. Om samen met elkaar te zoeken naar mogelijkheden om te kunnen gaan met zorgen en/of moeilijkheden die worden ervaren. Daarbij is aandacht voor de ruimere context waarbinnen deze zorgen zich zich voordoen.

Wachttijd

De wachtlijst van Jeroen is tijdelijk gesloten.

Wat vaak helpend kan zijn, vindt hij, is het onderzoeken en ontdekken van de verschillende (denk)beelden of gevoelens die cliënten over zichzelf of over elkaar hebben. In gesprek gaan over opvattingen, overtuigingen en belangrijke waarden kan er voor zorgen dat er nieuwe visies en verhalen ontstaan waarmee mensen zich weer kunnen verbinden, zelfs als er verschillende verhalen tegelijkertijd bestaan.

Voor hij zijn eigen praktijk begon in het Lorentzhuis werkte hij bij De Waag in Amsterdam (centrum voor ambulante forensische psychiatrie) en daarvoor bij Tactus Verslavingszorg. Hij heeft veel ervaring in het werken met ouders en adolescenten, met mensen van diverse afkomst en verschillende culturele achtergronden.

Door de jaren heen ontdekte hij al doende, dat eigenlijk alle therapie intercultureel is: wie er ook tegenover je zit, je zult je in de ander moeten verplaatsen om tot een goede dialoog te komen. In zijn werk maakt hij, indien van toepassing, gebruik van drama, non-verbale technieken en audiovisuele middelen. Naast zijn werk als therapeut geeft hij opleiding, training, supervisie, lezingen en workshops in binnen en buitenland.

Praktische info: Wachtlijst is tijdelijk gesloten.

Geen contracten met zorgverzekeraars, dus individuele of relatietherapie moet zelf betaald moet worden en kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar (ook niet achteraf op restitutiebasis).
Kosten volgens tarief van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) voor ‘onverzekerd product’: € 96,- per 45 min. (€ 140,- per 60 min en € 170,- per 90 min)