< Terug naar over ons

Jeroen Wierstra

systeemtherapeut / vaktherapeut (drama)

Lorentzhuis gezinnen & relaties

Jeroen Wierstra werkt als systeemtherapeut met koppels, gezinnen en families. Naast gezin- en relatietherapeut is hij NVRG erkend docent en supervisor.

In zijn therapie staat samenwerking en gelijkwaardigheid centraal. Een belangrijke waarde binnen zijn werk is het creëren van een situatie die spannend maar tevens veilig genoeg is om het met elkaar te kunnen hebben over dingen die soms moeilijk (of zelfs helemaal niet) bespreekbaar zijn en samen met elkaar te zoeken naar mogelijkheden om te kunnen omgaan met zorgen en/of moeilijkheden die in het dagelijkse leven worden ervaren. Daarbij is aandacht voor de ruimere context waarbinnen deze zorgen zich voordoen.

Wachttijd

De wachtlijst van Jeroen is tijdelijk gesloten.

U kunt bij hem o.a. terecht voor zorgen en vragen omtrent relatie- en gezinsproblemen, bijvoorbeeld machteloosheid in opvoedingssituaties, spanningen in de liefdesrelatie of relationele kwesties rondom organisatie- en samenwerking. In gesprek gaan over belangrijke waarden, verschillen in opvattingen en overtuigingen kan ervoor zorgen dat er nieuwe visies en verhalen ontstaan of aan de oppervlakte komen waardoor of waarmee mensen zich weer kunnen verbinden, zelfs als er verschillende verhalen en visies tegelijkertijd bestaan.

Voor hij in 2009 zijn eigen praktijk begon in het Lorentzhuis werkte hij bij De Waag in Amsterdam (centrum voor ambulante forensische psychiatrie) en daarvoor bij Tactus Verslavingszorg. In zijn werk maakt hij, indien van toepassing, gebruik van drama, non-verbale technieken en audiovisuele middelen. Naast zijn werk als therapeut geeft hij opleiding, training, supervisie, lezingen en workshops in binnen en buitenland.

Praktische info: Op dit moment is zijn wachtlijst tijdelijk gesloten.

Belangrijk: Jeroen heeft geen contracten met zorgverzekeraars, dat betekent: de kosten voor de behandeling [volgens tarief van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) voor ‘onverzekerd product’: € 96,- per 45 min. /€ 140,- per 60 min. /€ 170,- per 90 min.] komen voor rekening van de cliënt zelf en kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar (ook niet achteraf, op restitutiebasis).