< Terug naar over ons

Marieke Römer

psychiater, systeemtherapeut

Lorentzhuis gezinnen & relaties

Marieke Römer is BIG- geregistreerd psychiater en systeemtherapeut. Ze werkt sinds 2000 in het Lorentzhuis en daarvoor in de forensische- en kinder-en jeugdpsychiatrie en bij een RIAGG. Haar focus ligt op relatie- en gezinstherapie bij mensen en kinderen met een psychiatrische aandoening.

BIG nr. psychiater 79023532301, psychotherapeut 49023532316

Wachttijd

Marieke heeft tijdelijk een aanmeldingsstop.

 

Ze volgde naast de reguliere opleidingen, training in psychosynthese, tantra en spirituele scholing bij de Ridwhan School.

In haar therapie staat samenwerking met cliënten centraal. Ze integreert verschillende benaderingen en werkt in de ervaring van het moment. Al werkend tracht ze situaties en problemen zichtbaar en voelbaar te maken zodat er nieuwe mogelijkheden kunnen ontstaan om met deze problemen of belemmeringen om te gaan. Het eigene van de persoon, de relatie en het gezin is hierbij tot hulp.

Marieke Römer is lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en opleider,  supervisor en leertherapeut erkend door de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie. Zij is docent in de intensieve opleiding tot systeemtherapeut en in de opleiding tot systeem therapeutisch werker in het Lorentzhuis en in andere settings.

Zorgverzekeraars;

Marieke heeft in 2022 contracten met Zilverenkruis/ Achmea en ONVZ

Als de zorg niet verzekerd is hanteert ze het NZA tarief voor onverzekerde zorg, 156,44 euro per uur ( zowel voor een individu als paar als gezin).