< Terug naar over ons

Robin Glerum

psychotherapeut, systeemtherapeut

Lorentzhuis gezinnen & relaties

Robin Glerum heeft jarenlang gewerkt in de ambulante GGZ. Vanaf 1 februari 2020 heeft hij zijn eigen praktijk in het Lorentzhuis. Hij werkt zowel met individuele cliënten, gezinnen, partnerrelaties en groepen.

BIG nr: psychotherapeut 69924021416

 

 

Wachttijd

De wachtlijst van Robin is tijdelijk gesloten.

Als therapeut vindt hij het belangrijk om contact te maken, aan te voelen en te begrijpen wat belangrijk in het leven van de cliënt is. Hij is geïnteresseerd in de waarden, zorgen, krachten, kwetsbaarheden en veranderwensen van de  cliënt(en) en welke betekenis deze hebben. Daarbij houdt hij rekening met de levensfase en leefomstandigheden. In zijn werk vindt hij een goede samenwerking belangrijk.

In de individuele therapie onderzoekt hij samen met de cliënt wat zijn/haar veranderwens is en wat hem/haar blokkeert om daar te komen. Daarbij maakt hij gebruik van verschillende interventietechnieken die hij samen met de cliënt afstemt.

In relatie en gezinstherapie vindt hij het belangrijk om samen met de cliënten op zoek te gaan naar herhalende destructieve patronen die een voelbare verbinding in de weg staan. Daarbij vindt hij het belangrijk om iedere cliënt een stem te geven zodat het mogelijk is om verschillende perspectieven in de kamer te hebben. Hij vindt het belangrijk om uit te gaan van de kracht van de cliënten zelf en dat zij vaak zelf hele goede ideeën hebben voor verandering die (tijdelijk) geblokkeerd lijken te zijn. Samen onderzoekt hij dan andere manieren van omgaan met elkaar met als doel dat cliënten op een prettigere manier samen verder kunnen leven.

In zijn therapieën maakt hij gebruikt van benaderingen uit diverse therapiescholen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de cliënt.

Voor 2023 zijn er contracten afgesloten met Achmea, ONVZ, ASR en DSW. Voor jeugd is er een contract met de gemeente Haarlem.