Veelgestelde vragen
Wat doe ik in geval van crisis?
Het Lorentzhuis heeft geen 24-uurs bereikbaarheid.
Wanneer er sprake is van een crisis situatie, kunt u zich binnen kantooruren zich het beste wenden tot uw vaste behandelaar. Indien deze afwezig is, neemt u dan contact op met de vervangend behandelaar, waarover uw vaste behandelaar u heeft geïnformeerd.
Buiten kantooruren is de praktijk gesloten. De regionale huisartsenpost is bereikbaar in geval van psychische nood. Bel uw lokale huisartsenpost telefoonnummer. Deze wordt vermeld op de voicemail van uw eigen huisarts.
U kunt tevens contact opnemen met de hulplijn zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chatten via hun website. Ook indien u zich zorgen maakt over iemand in uw (directe) omgeving, kunt u telefonisch contact zoeken met hen. Voor meer informatie over deze hulplijn zie www.113.nl
Is het Lorentzhuis rolstoeltoegankelijk?
Het Lorentzhuis is in het bezit van een mobiele slide die op stoeprand en traptrede voor de voordeur geplaatst kan worden.
Is er parkeergelegenheid bij het Lorentzhuis?
Het Lorentzhuis heeft geen eigen parkeerplaats.
Is het Lorentzhuis een instelling?
Het Lorentzhuis is geen instelling maar een samenwerkingsverband van diverse zelfstandig gevestigde praktijken onder één dak met een variatie aan disciplines (psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten en vaktherapeuten) en settingen (individuele, partner-relatie en gezinsgesprekken).
Kunnen wij bij het Lorentzhuis een afspraak maken voor Kinderen uit de Knel?
Er is een aparte website met informatie over Kinderen uit de knel. Hierop staat vermeld hoe u zich kan aanmelden.
Is er voor zorg bij het Lorentzhuis een verwijsbrief nodig?
Een verwijsbrief is nodig voor vergoede zorg. Voor jeugd onder 18 gaat de vergoeding via de gemeente en vanaf 18 jaar via uw verzekering. Als u zelf voor de behandeling wil betalen kunt u zich rechtstreeks aanmelden en heeft u geen verwijsbrief nodig. Vanuit goed hulpverlenerschap kan het zijn dat uw behandelaar er wel naar vraagt maar deze is niet verplicht. Uw huisarts kan een verwijsbrief schrijven. Voor jeugd onder 18 kan dat bijvoorbeeld ook het CJG zijn, centrum voor jeugd en gezin.
Kan ik me per e-mail aanmelden?
Nee. In verband met de Wet Algemene Persoonsgevens (AVG) kunt u zich sinds 2018 uitsluitend telefonisch aanmelden.
Kan ik kiezen bij wie ik in therapie wil?
U kunt uw voorkeur voor een therapeut altijd aangeven. Dit kan de wachttijd beïnvloeden.