< Terug naar over ons

Marie Thérèse van Aanhold

GZ-psycholoog, psychotherapeut, systeemtherapeut

Lorentzhuis gezinnen & relaties

Marie-Thérèse van Aanhold heeft in de ambulante ggz en in de verslavingszorg gewerkt voordat zij in 1996 met haar eigen praktijk, gevestigd in het Lorentzhuis, begon. Ze werkt zowel met individuele cliënten als met gezinnen en partnerrelaties. Marie-Thérèse behandelt clienten in de Basis GGZ, Specialistische GGZ en de Jeugd GGZ.

BIG nr. GZ-psycholoog 19047862025, psychotherapeut 39047862016

Supervisor NVRG, leertherapeut NVP

Het kwaliteitsstatuut GGZ van Marie-Thérèse vindt u hier en is ook ter inzage in haar praktijk aanwezig.

Indien u het LVVP visitatie certificaat van 2023 wilt inzien klik dan op de link.

De actuele wachttijd wordt maandelijks op de eerste van de maand bijgewerkt.

Wachttijd

De wachtlijst van Marie-Thérèse is tijdelijk gesloten.

 

De systeemvisie blijft haar boeien omdat de context waarin mensen leven, naast de dynamiek ende specifieke patronen die tussen partners en tussen ouders en kinderen kunnen ontstaan, een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van problemen maar ook in het begrijpen en in het oplossen ervan. Haar belangstelling gaat de laatste jaren toenemend uit naar de volgende 2 aandachtsgebieden: Het werken volgens de methode van Geweldloos Verzet, met gezinnen met pubers die een gedragsprobleem hebben. En het werken volgens de methode van de EFT: Emotionally Focused Therapy voor partners evenals voor ouders en hun kinderen, welke is gebaseerd op de hechtingstheorie. In deze vorm van therapie worden negatieve patronen in de emotionele verbondenheid met anderen onderzocht en veranderd.

Psychotherapie, zowel individueel als systemisch, kan volgens haar worden gezien als een uitnodiging om met mildheid en compassie in het leven te staan en naar jezelf en anderen te kijken. Het zoeken naar mogelijkheden tot verandering en/of de acceptatie van jezelf en de ander blijft een zeer interessant doel van haar werk.

Praktische informatie Marie-Thérèse van Aanhold

Hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders en gezinnen
Met ingang van 1 januari ’23 contracten uitsluitend met gemeenten Haarlem, Zandvoort, Heemstede, Bloemendaal, Aerdenhout, Beverwijk, Velsen, IJmuiden.

Hulp aan volwassenen/paren
In 2024 heeft Marie-Thérèse uitsluitend een contract met zorgverzekeraar Zilveren Kruis/Achmea en ONVZ.
Voor therapie bij Marie-Thérèse die niet gedeclareerd kan worden bij gemeenten of zorgverzekeraars zijn de kosten voor de cliënten zelf volgens het tarief van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) voor ‘onverzekerd product’.

Dit NZA tarief bedraagt in 2024: € 131,82 per individueel consult.

M.J.A.H. van Aanhold, praktijk voor psychotherapie, is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34340716.
Marie-Thérèse is lid van de volgende beroepsverenigingen: NVRG (sinds 2001), NVP (sinds 2004) en LVVP (sinds 2000).

Voor het versturen en ontvangen van privacygevoelige informatie maakt zij gebruik van Zivver Secure Email. Zij zal u hier tijdens het eerste intakegesprek over informeren.

Haar werkdagen zijn: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 – 18.00 uur